NFC چیست؟ کاربرد های آن در زندگی روزمره

4.1
(12)
راهنمای مطالعه

اگر در حال خواندن این مطلب هستید مطمنا سوال شما این است که NFC چیست و چه کمکی به ما می‌کند. NFC که مخفف Near Field Communication (ارتباط بی‌سیم کوتاه‌برد) است، یک فناوری ساده اما قدرتمند است که به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد تنها با نزدیک شدن به هم، بدون نیاز به سیم یا تنظیمات پیچیده، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری با استفاده از امواج رادیویی کوتاه‌برد کار می‌کند و برای فعال شدن، دستگاه‌ها باید حداکثر در فاصله ۴ سانتیمتری از هم قرار بگیرند.

NFC در واقع نسخه پیشرفته‌تری از فناوری‌های قدیمی مثل RFID است، اما با قابلیت‌های بیشتر. برخلاف بلوتوث یا وای‌فای که نیاز به جفت‌کردن دستگاه‌ها یا وارد کردن رمز دارند، NFC به‌صورت خودکار و تنها با نزدیک کردن دو دستگاه فعال می‌شود. این ویژگی آن را به یک ابزار ایده‌آل برای پرداخت‌های سریع، انتقال فایل، اتصال به دستگاه‌های جانبی و حتی احراز هویت تبدیل کرده است.

امروزه از NFC در کارت‌های بانکی بدون تماس، گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند و حتی سیستم‌های کنترل دسترسی استفاده می‌شود. برای مثال، وقتی با گوشی خود پرداخت می‌کنید یا با نزدیک کردن دو گوشی به هم عکس منتقل می‌کنید، در واقع از این فناوری استفاده کرده‌اید. به‌طور کلی، NFC با حذف مراحل اضافی، تعامل با دستگاه‌های الکترونیکی را سریع‌تر و هوشمندانه‌تر کرده است.

حال که با تعریف کلی NFC چیست آشنا شدید در ادامه این مقاله از رایلینک قصد داریم با کاربردها و مزیت های تگ های NFC آشنا بشیم، در انتها این مقاله نحوه مدیریت این تگ ها نیز به شما آموزش داده خواهد شد.

تاریخچه فناوری NFC

انجمن NFC فعالیت خود را در سال 2004 آغاز کرد، در حقیقت تاریخ استفاده از امواج رادیویی میدان نزدیک به زمان جنگ جهانی دوم برمیگردد که برای ردیابی هواپیماهای جنگی بسیار مؤثر واقع شد. 

همچنین ان اف سی در فناوری شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) ریشه دارد که در سال 1983 توسط چارلز والتون برای اولین بار در تاریخ ثبت شد.

  1. 17 می 1983 – اولین اختراع ثبت شده با نام (RFID) به چارلز والتون اعطا شد.
  2. 1997 – فرم اولیه ثبت اختراع شد و برای اولین بار در اسباب بازی های شخصیت جنگ ستارگان HASBRO استفاده شد. این دستگاه امکان برقراری ارتباط نزدیکی بین دو واحد را فراهم میکند. 
  3. 2002 – سونی و فیلیپس موافقت کردند که مشخصات فنی را ایجاد کرده و یک طرح فنی را ایجاد کنند. 
  4. 2003 – NFC به عنوان استاندارد iso / iec و بعداً به عنوان استاندارد ECMA تصویب شد.
  5. 2004 – نوکیا، فیلیپس و سونی انجمن NFC را تاسیس کردند.
  6. 2006 – مشخصات اولیه برای برچسب‌های ان اف سی ایجاد شد.
  7. 2007 – برچسب‌های NFC Innovision که در اولین آزمایش مصرف‌کننده در، در گوشی نوکیا 6131 استفاده شده‌ است.
  8.  2008 – ایر تگ (AirTag) اولین NFC SDK را راه اندازی کرد.
  9.  2009 – در ژانویه، NFC Forum استانداردهای Peer-to-Peer را برای انتقال مخاطبین، URL ها، آغازگر بلوتوث و غیره منتشر کرد.
  10.  2010 – نوکیا c7 : اولین گوشی هوشمند با قابلیت ان اف سی منتشر شد.
  11.  2010سامسونگ Nexus S : اولین تلفن Android NFC نشان داده شد. 
  12.  2011 – اولین دستگاه Research In Motion که توسط MasterCard به طور جهانی برای خدمات PayPass تایید شده اند.
  13.  2012 – زنجیره رستوران بریتانیا اEAT. و همه چیز در همه جا (اپراتور شبکه موبایل نارنجی)، شریک اولین کمپین تبلیغاتی پوستر هوشمند مجهز به NFC در انگلستان شدند. هنگامی که تلفن همراه مجهز به NFC با پوستر هوشمند تماس برقرار می‌کند، یک برنامه ویژه ایجاد شده در تلفن همراه فعال می‌شود.
  14.  2013 – دانشمندان IBM، در تلاش برای جلوگیری از تقلب و نقض امنیت، یک فناوری امنیتی احراز هویت موبایل مبتنی بر NFC را توسعه دادند.
  15.  2012 – سونی ” NFC Smart Tag” را برای تغییر حالت و پروفایل در تلفن هوشمند سونی در فاصله نزدیک معرفی کرد، همراه با گوشی هوشمند سونی Xperia P که در همان سال منتشر شد.
  16.  2014 – هنگامی که یک پرونده خارجی NFC وصل شود، در تلفن‌های Android دارای قابلیت NFC و آیفون 4 و آیفون 5 اجرا می‌شود. این فناوری توسط گوگل خریداری شده و این سرویس در 31 مارس 2015 پایان یافت. 
  17.  نوامبر 2015 – دو شرکت Swatch و Visa Inc همکاری خود را برای فعال کردن معاملات مالی NFC با استفاده از ساعت مچی “Swatch Bellamy” اعلام کردند. این سیستم در حال حاضر به‌ صورت آنلاین و در آسیا از طریق همکاری با UnionPay و بانک ارتباطات انجام می‌شود. این همکاری این فناوری را به ایالات متحده، برزیل و سوئیس منتقل خواهد کرد. همچنین Android Pay Google راه اندازی شد، رقیبی مستقیم با Apple Pay، و پخش آن در سراسر ایالات متحده آغاز شد. 
NFC چیست

مزیت های کاربردی NFC چیست؟

تگ‌های NFC با ترکیب مزایای متعدد خود تحولی در فناوری‌های ارتباطی ایجاد کرده‌اند. سرعت بالا و راحتی استفاده از مهم‌ترین ویژگی‌های این فناوری محسوب می‌شوند که امکان انجام تراکنش‌ها و تبادل اطلاعات را در کسری از ثانیه فراهم می‌کنند. امنیت پیشرفته‌ی این سیستم با بهره‌گیری از پروتکل‌های رمزنگاری قوی، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای پرداخت‌های الکترونیکی و تبادل اطلاعات حساس تبدیل کرده است.

از دیگر مزیت‌های قابل توجه تگ‌های NFC می‌توان به مصرف انرژی بسیار کم اشاره کرد که باعث شده در دستگاه‌های همراه به صرفه‌ترین روش ارتباطی محسوب شود، روشن گذاشتن 24 ساعته قابلیت NFC روی گوشی های اندروید و IOS کمتر از یک درصد مصرف باتری خواهند داشت. قابلیت پرداخت آسان و بدون دردسر، اشتراک‌گذاری سریع و بی‌درنگ داده‌ها بین دستگاه‌ها، و اتصال ساده و خودکار به دستگاه‌های هوشمند از کاربردهای روزمره این فناوری هستند.

بیشتر بخوانید: کارت ویزیت NFC چیست؟ مزایا و کاربرد ها

در حوزه‌های مختلفی مانند کارت‌های ویزیت هوشمند، سیستم‌های حمل‌ونقل عمومی، کنترل دسترسی و احراز هویت نیز از تگ‌های NFC به‌طور گسترده استفاده می‌شود. پشتیبانی گسترده از این استاندارد توسط اکثر تولیدکنندگان دستگاه‌های الکترونیکی، موجب شده تا این فناوری به‌صورت فراگیر در اختیار کاربران قرار گیرد.در نهایت، تگ‌های NFC با حذف مراحل پیچیده و تسهیل ارتباطات دیجیتال، زندگی روزمره را ساده‌تر و هوشمندانه‌تر کرده‌اند و تحولی چشمگیر در نحوه تعامل ما با فناوری ایجاد نموده‌اند.

در پایین لیست مزایای تگ های NFC در مقابل سایر فناوری های مثل بلوتوث و وای فای بیان شده است.

  1. نیازی به جستجو و اتصال مانند بلوتوث ندارد.
  2. نیازی به روش های وقت گیر برای اتصال ندارد.
  3. به هیچ گونه تنظیمات دستی ای نیاز ندارد.
  4. برای استفاده نیاز به نصب برنامه ندارند.
  5. با شبکه های موجود سازگار است.
  6. صرفه جویی چشمگیر در زمان.
  7. انجام تمامی پرداخت ها و معاملات با استفاده از برنامه کیف پول هوشمند.
  8. همچنین می توان از ان اف سی برای برنامه کاربردی مانند : رزرو انواع بلیط ها، بانکداری، کارت ورود و خروج و غیره استفاده کرد.
  9. دسترسی امن برای دانشجویان و کارمندان به اطلاعات.
  10. امکان ارائه اطلاعات کارت ویزیت مجازی از طریق تگ های NFC
رایلینک | nfc چیست

کاربرد های شگفت انگیز NFC در زندگی روزمره

در حال حاضر تگ های NFC فناوری چندان محبوبی در میان عموم کاربران نیست چرا که مخاطبان اطلاعات کافی را در حوزه فعالیت این تکنولوژی را نمیدانند؛ اما می‌تواند در حوزه‌های بسیار متنوعی استفاده شود و بسیاری از کارهای روزمره را کاملا ساده کند. استفاده از NFC در زندگی روزمره تنها به پرداخت‌های موبایلی محدود نمی‌شود. این فناوری در هوشمندسازی منزل، کنترل دسترسی، تبلیغات تعاملی و حتی پزشکی نیز کاربرد دارد. با کمک NFC می‌توانید به راحتی وای‌فای را به مهمانان متصل کنید، کارت‌های مترو و اتوبوس را جایگزین موبایل نمایید یا حتی اطلاعات سلامتی خود را ذخیره و انتقال دهید.

تا به اینجا با تاریخچه کامل فناوری تعامل کوتاه برد آشنا شدید و مزیت های استفاده از ان اف سی را مشاهده کردید. حال در تلاشیم که کاربرد های متنوع این فناوری را برای شما بازگو کنیم.

حتما برایتان سوال شده است که چه استفاده هایی میتوان از تگ های ان اف سی کرد:

  1. قابلیت کنترل درب اتومبیل یا منزل از راه دور 
  2. شارژ گوشی موبایل و لپ تاپ 
  3. کارت ویزیت هوشمند برای معرفی فرد
  4. انتقال دادن صدای موبایل به اسپیکر و باند ها
  5. توانایی اشتراک گذاری اطلاعات 
  6. باز و بسته شدن درب های اتوبوس و وسایل نقلیه
  7. کاربردهای تبلیغاتی در حوزه معرفی محصولات و مشخصات آن
  8. قابلیت انتقال فایل از موبایل به تلویزیون های هوشمند
  9. کاربرد های مختلف در حوزه پزشکی 
  10. استند های فروشگاهی هوشمند ترکیب کد کیوآر و تگ NFC
رایلینک | nfc چیست

برنامه های مدیریت تگ های NFC 

برای بررسی، خواندن و نوشتن تگ های NFC برنامه هایی تعبیه شده که به افراد اجازه میدهد که به راحتی بتوانند تگ های ان اف سی را برای امور مختلف برنامه ریزی کنند. چند تا از برنامه های کارآمد در زمینه NXP، NFC TOOLS و NFC TASK می باشد. در حال حاضر از تگ های ان اف سی در منوی رستوران ها و کارت های ویزیت برای دسترسی به اطلاعات بیشتر و سایر امور استفاده می شود.


دانلود برنامه NFC Tools

ممکن است به دلایل مختلف نیاز داشته باشید که کار های مختلفی با این فناوری انجام دهید. برای مثال اطلاعات موجود روی تگ های ان اف سی را بخوانید و ویرایش کنید یا این که تنظیمات متفاوتی را با این فناوری پیاده کنید برای این امور میتوانید از برنامه NFC TOOLS استفاده کنید، این برنامه وقتی یک تگ NFC را اسکن می کند اطلاعات کاملی از مدل و سریال نامبر و اطلاعات موجود در آن تگ را به شما میدهد.

همچنین شما میتوانید از طریق بخش Write موجود در برنامه اطلاعات موجود در تگ را متناسب با نیاز خود ویرایش کنید و یا اطلاعات بیشتری به تگ NFC خود اضافه کنید. شما توسط این برنامه حتی میتوانید یکسری از امور مد نظر خودتون مانند روشن و یا خاموش کردن بلوتوث گوشی، یا اعمال تغییرات خاصی روی گوشی خود را توسط تگ های NFC انجام دهید.

برنامه NFC Tools دارای سه برگه Read – Write و Tasks است که در پایین ویژگی ها و امکانات هر بخش توضیح داده شده است.

امکانات بخش Read برنامه NFC Tools :

  • سازنده و نوع برچسب 
  • شماره سریال برچسب 
  • چه فناوری هایی در دسترس است و استاندارد برچسب چیست 
  • اطلاعات در مورد اندازه و حافظه تراشه
  • برچسب قابل نوشتن است یا قفل شده است 
  • نشان دادن تمامی داده های برچسب (سوابق NDEF) 

امکانات بخش Write برنامه NFC Tools : 

  • یک متن ساده، پیوند به یک وب سایت، یک ایمیل، یک شماره تلفن، یا یک پیام متنی از پیش تعیین شده
  • اطلاعات تماس یا تماس اضطراری 
  • آدرس یا موقعیت جغرافیایی
  • پیکربندی WIFI یا بلوتوث 

امکانات بخش Tasks برنامه NFC Tools : 

  • تنظیم کردن زنگ یا تایمر 
  • تنظیم سطح صدا 
  • تغییر میزان روشنایی صفحه 
  • وارد کردن یک رویداد مهم تقویم شخصی
  • خواندن یک متن به گفتاری 
تفاوت های RFID و NFC چیست

تفاوت های RFID و NFC چیست؟

تگ های NFC و RFID (Radio-Frequency Identification) هر دو فناوری بی‌سیم برای انتقال داده هستند، اما با اهداف متفاوت. NFC نوعی پیشرفته و کم‌مصرف از RFID است که برای ارتباطات امن و نزدیک (حداکثر ۴ سانتیمتر) طراحی شده، در حالی که RFID برد بیشتری دارد (از چند سانتیمتر تا چند ده متر) و بیشتر برای ردیابی و شناسایی از راه دور استفاده می‌شود. NFC امکان ارتباط دوطرفه دارد (مثل انتقال فایل بین دو گوشی)، اما RFID معمولاً یک‌طرفه است (مثل اسکن کارت مترو).

بیشتر بخوانید: محبوب ترین محصولات هوشمند NFC سال 2024

امنیت و کاربردها تفاوت دیگر این دو فناوری است. NFC به دلیل محدوده کوتاه و پشتیبانی از رمزنگاری، برای پرداخت‌های موبایلی (مثل Apple Pay) و احراز هویت ایده‌آل است. در مقابل، RFID در سیستم‌های صنعتی مثل انبارداری، ردیابی کالا و کنترل دسترسی کاربرد دارد. همچنین تگ‌های NFC بدون باتری کار می‌کنند، در حالی که برخی RFIDهای فعال (Active) نیاز به منبع انرژی دارند.

لیست تفاوت‌های کلیدی NFC و RFID

✅ محدوده ارتباطی: NFC (کمتر از ۴ سانتیمتر) – RFID (تا ۱۰۰ متر در مدل UHF)
✅ نوع ارتباط: NFC دوطرفه – RFID عمدتاً یک‌طرفه
✅ مصرف انرژی: NFC کم‌مصرف‌تر – RFID بسته به نوع (پسیو/اکتیو)
✅ امنیت: NFC ایمن‌تر برای پرداخت‌ها – RFID مستعد استراق سمع
✅ کاربردها: NFC (پرداخت، خانه هوشمند) – RFID (ردیابی کالا، لجستیک)

رایلینک | nfc چیست

مهم ترین جنبه NFC امنیت آن است.

امنیت تگ های NFC یکی از جنبه های مهم این تکنولوژی است که درصد شایانی دارد و مزیت قابل توجهی به ان اف سی میدهد. به ویژه به دلیل کاربرد های آن در پرداخت های بیسیم و انتقال اطلاعات حساس. در متن زیر به چندین جنبه کلیدی امنیت فناوری ان اف سی میپردازیم:

فاصله محدود: یکی از ویژگی های اصلی ان اف سی فاصله کوتاه آن (معمولا کمتر از 4 سانتی متر) است. این ویژگی به طرز قابل توجهی سطح امنیت را فوق العاده افزایش میدهد. این امر خطر هک از راه دور را (مانند حملات ناخواسته) کاهش میدهد. برخی حملات، مانند حملات پیشگیری ” Eavesdropping” یا حملات رباییدن جلسه “Relay attacks” میتوانند سعی کنند اطلاعات منتقل شده را سرقت کنند. برای کاهش این نوع حملات بسیاری از سیستم های ارتباط کوتاه برد از فناوری های امنیتی مانند “Tokenization” (تبدیل اطلاعات حساس به توکن های غیر محفوظ) استفاده میکنند.

رمزنگاری قوی: در بسیاری از موارد، اطلاعات منتقل شده از طریق NFC با استفاده از پروتکل های امنیتی و رمزنگاری محافظت می شود. برای مثال در پرداخت های تلفنی، از پروتکل های رمزگذاری قوی برای در امنیت نگه داشتن اطلاعات کارت اعتباری استفاده میشود. 

تایید هویت: تکنولوژِی NFC میتواند با سیستم های تایید هویت ترکیب شود. به عنوان مثال در سیستم های پرداخت، معمولا نیاز است که کاربر احراز هویت شود (از طریق رمز عبور یا اثر انگشت یا تشخیص چهره) قبل از انجام یک تراکنش. این لایه اضافی امنیت خطر دسترسی غیرمجاز به اطلاعات کاربر را کاهش میدهد. 

قابلیت برنامه ریزی تگ های NFC: برخی از تگ های ان اف سی میتوانند از قبل برنامه ریزی شده باشند، به این معنا که میتوانند به گونه ای پیکربندی شوند که تنها با دستگاه های خاصی کار کنند. این ویژگی امنیتی خاص می تواند به جلوگیری از سواستفاده از تگ ها کمک شایانی کند. 

کارت های الکترونیکی هوشمند
پک کارت ویزیت و استند فروشگاهی هوشمند رایلینک

سوالات متداول در مورد NFC

در این بخش به پرتکرارترین پرسش‌های کاربران درباره فناوری NFC پاسخ داده‌ایم. اگر شما هم سوالی درباره کاربردها، مزایا، امنیت یا نحوه استفاده از ان‌اف‌سی دارید، پاسخ آن را در میان سوالات زیر پیدا خواهید کرد. این راهنما به شما کمک می‌کند تا به سادگی با این فناوری پیشرفته آشنا شوید و از قابلیت‌های بی‌نظیر آن در زندگی روزمره یا کسب‌وکار خود بهره ببرید.

آیا NFC امن است؟

بله، NFC به دلیل برد کوتاه و استفاده از رمزنگاری برای انتقال داده‌ها نسبتاً امن است. اما برای اطمینان بیشتر، توصیه می‌شود فقط با دستگاه‌های مطمئن ارتباط برقرار کنید.

چگونه بفهمم دستگاه من NFC دارد؟

اکثر گوشی‌های هوشمند جدید دارای NFC هستند. برای اطمینان، می‌توانید در تنظیمات گوشی خود گزینه NFC را جستجو کنید یا به مشخصات دستگاه خود مراجعه کنید. اکثر گوشی‌های اندرویدی میان‌رده و پرچم‌دار و همچنین گوشی‌های آیفون (از iPhone 6 به بعد) دارای NFC هستند.

حتی در برخی دستگاه‌ها، آیکون یا عبارت NFC ممکن است روی بدنه یا پشت دستگاه درج شده باشد. همچنین مدل گوشی یا دستگاه خود را جستجو کنید (مثلاً: “iPhone 12 NFC” یا “Samsung Galaxy A32 NFC”) در مشخصات فنی ذکر شده در وب‌سایت سازنده یا فروشگاه‌ها اطلاعات مربوط به پشتیبانی از NFC درج شده است.

NFC با بلوتوث و وای فای تفاوتی دارد؟

بله، NFC برد کوتاه‌تری دارد (چند سانتی‌متر) و مصرف انرژی بسیار پایین‌تری دارد. همچنین برای اتصال نیاز به جفت‌سازی دستی ندارد و به‌طور خودکار ارتباط برقرار می‌کند. هر یک از این فناوری‌ها برای اهداف و سناریوهای متفاوتی طراحی شده‌اند. اگر نیاز به اتصال سریع و مصرف انرژی پایین دارید، NFC انتخاب بهتری است.

فناوری ان اف سی برای چه کسانی مناسب است؟

برای کسانی که می‌خواهند پرداخت‌های سریع انجام دهند، داده‌ها را به‌سرعت انتقال دهند یا از تکنولوژی‌های هوشمند استفاده کنند، بسیار مناسب است. فناوری NFC به دلیل سهولت استفاده، سرعت بالا، و امنیت مناسب، برای طیف وسیعی از افراد مناسب است. در زیر به برخی گروه‌ها اشاره می شود که NFC می‌تواند برای آن‌ها بسیار کاربردی باشد:
افرادی که به پرداخت های سریع علاقه مند هستند 
کسب و کار فروشندگان
علاقه مندان به فناوری های هوشمند 
کاربرانی که نیاز به انتقال پرسرعت داده هایشان دارند 
شرکت ها و سازمان ها 

NFC

رایلینک، عرضه کننده انواع محصولات هوشمند NFC

در این مقاله متوجه شدیم که تگ های NFC چیست و فهمیدم این تکنولوژی یک فناوری ساده، سریع و امن است که زندگی روزمره را راحت‌تر می‌کند. با امکاناتی مثل پرداخت‌های موبایلی، انتقال داده و مدیریت دستگاه‌های هوشمند، این فناوری به بخش جدایی‌ناپذیری از دنیای دیجیتال تبدیل شده است. اگر به دنبال راهی برای صرفه‌جویی در زمان و هوشمندسازی کارهای روزانه هستید NFC کارامد ترین انتخاب برای شما است.

اگر به محصولات هوشمند مبتنی بر فناوری NFC علاقه‌مند هستید، سایت رایلینک با ارائه طیف گسترده‌ای از محصولات نوآورانه و کاربردی در این حوزه، نیازهای شما را به بهترین شکل برطرف می‌سازد. این مجموعه با بهره‌گیری از آخرین فناوری‌های روز دنیا، محصولاتی همچون کارت ویزیت هوشمند NFC را عرضه کرده است که با یک تماس ساده گوشی موبایل، اطلاعات تماس، لینک شبکه‌های اجتماعی و حتی وبسایت شما را به شکلی جذاب و مدرن در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. علاوه بر این، استندهای QR کد هوشمند این مجموعه با ترکیب فناوری NFC و QR کد، امکان تعامل سریع و آسان مشتریان با برند شما را فراهم می‌آورد.

رایلینک با درک نیازهای بازار امروز، محصولات متنوع دیگری از جمله کارت ویزیت هوشمند، استند های فروشگاهی کیوآر کد، جاسوئیچی هوشمند و … را نیز ارائه می‌دهد که هر یک به نوبه خود می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند بازاریابی هوشمند، مدیریت رویدادها، سیستم‌های کنترل دسترسی و حتی برنامه‌های وفاداری مشتریان مورد استفاده قرار گیرند. کیفیت بالا، قیمت رقابتی و پشتیبانی حرفه‌ای از جمله مزایایی است که رایلینک را به یکی از پیشگامان عرضه محصولات NFC در ایران تبدیل کرده است.

برای خرید کارت ویزیت NFC و مشاهده سایر محصولات متنوع رایلینک، کافیست به بخش محصولات هوشمند NFC ما مراجعه کنید و از مشاوره رایگان کارشناسان مجرب آن بهره‌مند شوید.

به این مطلب امتیاز بدهید.

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد آرا: 12

2 نظر در “NFC چیست؟ کاربرد های آن در زندگی روزمره

  1. زهرا فتحی گفت:

    خیلی مطلب خوبی بود

    1. Avatar photo رایلینک گفت:

      سلام و وقت بخیر دوست عزیز

      خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده است. 😍

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد ویژه
اشتراک گذاری مطلب
سبد خرید
ورود / ثبت‌نام

حساب کاربری ندارید؟

در رایلینک، با اطمینان خرید کنید ...

رایلینک دارای مجوز اینماد از سازمان صنعت معدن تجارت ( صمت ) و همچنین مجوز ساماندهی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد  و تمامی پرداخت های شما در درگاه اینترنتی زرین پال انجام خواهد شد.